Jeugd(straf)recht

Jeugd(straf)recht

Het jeugdrecht bestaat uit twee rechtsgebieden: het jeugdstrafrecht en het civiele jeugdrecht.

Jeugdstrafrecht
Kinderen tot 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Voor Jongeren vanaf 12 jaar tot 18 jaar geldt in beginsel het jeugdstrafrecht. Voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar kan het adolescentenstrafrecht worden toegepast.

In alle gevallen heeft de minderjarige recht op een eigen, gratis (!) advocaat. Als jij of uw kind wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, neem dan direct contact op met mr. Van Beers. Hij kan je dan uitleggen wat jouw rechten en mogelijkheden zijn!

Civiel jeugdrecht
Soms worden jongeren onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst. Het is de kinderrechter die beslist over een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Mr. Van Beers staat in deze zaken vaak de jongere en/of hun ouders/verzorgers bij. Heeft de Raad voor de Kinderbescherming of Jeugdbescherming Brabant (voorheen Bureau Jeugdzorg) een verzoek tot ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing ingediend bij de rechtbank? Neem dan direct contact op met mr. Van Beers. Hij kan u dan in die procedure bijstaan en de nodige actie ondernemen!

Neem contact op

  • In onze privacy verklaring kunt u lezen hoe uw persoonlijke gegevens worden behandeld.