Jeugd(straf)recht

Home ยป Jeugd(straf)recht

Jeugd(straf)recht in Roosendaal

Bij Advocatenkantoor Van Beers staan wij u graag bij tijdens een procedure binnen het jeugdstrafrecht of het civiele jeugdrecht in Roosendaal. Het jeugdrecht bestaat namelijk uit twee rechtsgebieden.

Jeugdstrafrecht

Kinderen tot 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar geldt in beginsel het jeugdstrafrecht. Voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar kan het adolescentenstrafrecht worden toegepast.

In alle gevallen heeft de minderjarige recht op een eigen, gratis (!) advocaat. Als uw kind wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, neem dan direct contact op met ons advocatenkantoor. Wij bieden ondersteuning bij zaken binnen het jeugdstrafrecht en leggen u uit wat de rechten en mogelijkheden voor uw kind zijn.

Civiel jeugdrecht

Soms worden jongeren onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst. Het is de kinderrechter die beslist over een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Advocatenkantoor Van Beers staat in deze zaken vaak de jongere en/of hun ouders/verzorgers bij. Heeft de Raad voor de Kinderbescherming of Jeugdbescherming Brabant (voorheen Bureau Jeugdzorg) een verzoek tot ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing ingediend bij de rechtbank? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen u in de procedure bijstaan en de nodige actie ondernemen!

Meer informatie over onze diensten

Zoekt u een betrouwbare advocaat voor een zaak binnen het jeugdstrafrecht of het civiel strafrecht in Roosendaal? Benader ons. Wij helpen u graag. Bij vragen over jeugdstrafrecht of civiel strafrecht is ons kantoor ook telefonisch bereikbaar. U bereikt ons door te bellen naar 0165 -74 31 06.

Neem contact op

  • In onze privacy verklaring kunt u lezen hoe uw persoonlijke gegevens worden behandeld.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advocatenkantoor Van Beers