Jeugd(straf)recht

Home » Jeugd(straf)recht

Jeugd(straf)recht in Roosendaal

Bij Advocatenkantoor Van Beers staan wij u graag bij tijdens de procedure van jeugdstrafrecht óf het civiele jeugdrecht in Roosendaal. Het jeugdrecht bestaat namelijk uit deze twee rechtsgebieden.

Jeugdstrafrecht

Kinderen tot 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Voor Jongeren van 12 tot 18 jaar geldt in beginsel het jeugdstrafrecht. Voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar kan het adolescentenstrafrecht worden toegepast.

In alle gevallen heeft de minderjarige recht op een eigen, gratis (!) advocaat. Als u of uw kind wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Van Beers. Wij bieden u ondersteuning bij het jeugdstrafrecht in Roosendaal en kunnen u uitleggen wat uw rechten en mogelijkheden zijn!

Civiel jeugdrecht

Soms worden jongeren onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst. Het is de kinderrechter die beslist over een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Advocatenkantoor Van Beers staat in deze zaken vaak de jongere en/of hun ouders/verzorgers bij. Heeft de Raad voor de Kinderbescherming of Jeugdbescherming Brabant (voorheen Bureau Jeugdzorg) een verzoek tot ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing ingediend bij de rechtbank? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Van Beers. Wij kunnen u dan in die procedure bijstaan en de nodige actie ondernemen!

Meer informatie over onze diensten

Zoekt u een betrouwbare advocaat voor jeugdstrafrecht of civiel strafrecht in Roosendaal? Bij vragen over jeugdstrafrecht of civiel strafrecht is ons kantoor in Roosendaal ook telefonisch bereikbaar. Wij willen u vragen om contact op te nemen door te bellen naar het telefoonnummer 0165 -74 31 05.

Neem contact op

  • In onze privacy verklaring kunt u lezen hoe uw persoonlijke gegevens worden behandeld.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.